Χρυσός: Το απόλυτο καταφύγιο των επενδυτών

Στο υψηλότερο επίπεδο, που έχει βρεθεί εδώ και πάνω από επτά χρόνια, κινείται η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να παραμένει το πιο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης.

Η εκρηκτική άνοδος του χρυσού ήρθε μετά τη δήλωση της Federal Reserve ότι οι μετοχές και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να υποστούν σημαντικό πλήγμα από την πανδημία και την προειδοποίηση ότι η διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα

του Bloomberg, τα εμπορικά ακίνητα μπορεί να βρεθούν μεταξύ των κλάδων που θα πληγούν περισσότερο αν η κρίση υγείας βαθύνει, επισήμανε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την Παρασκευή, στην έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας που δημοσιεύει δύο φορές το χρόνο.

Σε ξεχωριστή δήλωση ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξη του στο CBS ότι η πλήρης ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το 2021 και ότι θα εξαρτηθεί από την χορήγηση του εμβολίου.

Οι εξελίξεις αυτές δίνουν ώθηση στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο κατά 16% φέτος, καθώς η εξάπλωσης του ιού περιόρισε την οικονομική ανάπτυξη, οι αγορές κατέρρευσαν, ενώ κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τεράστια ποσά για την τόνωση της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην περαιτέρω ώθηση του κλάδου των μετάλλων συνέβαλαν και οι πρόσφατες εικασίες για ενδεχόμενο υποχώρησης των αμερικανικών επιτοκίων σε αρνητικά επίπεδα, ενώ οι συμμετοχές στα ETFs του χρυσού σημειώνουν ρεκόρ.

Συνεχίζει το ανοδικό του σερί ο χρυσός, με μικρότερο ρυθμό

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το μέταλλο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια επενδυτική αγορά, με τους πωλητές, οι οποίοι κυριαρχούσαν στην έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, πλέον να υποχωρούν.

Ειδικότερα, ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,23% και η τιμή του ανέρχεται στα 1.738,35 δολάρια ανά ουγγιά. Στα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος κινείται πτωτικά κατά 0,02% στα 17,463 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός κινείται ανοδικά κατά 0,21% στα 2,409 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Παράλληλα, μικτή εικόνα επικρατεί στις τιμές των δύο τύπων πετρελαίου, καθώς το αμερικανικό αργό κερδίζει κατά 0,03% στα 31,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί κατά 0,26% στα 34,72 δολάρια το βαρέλι.

Bloombergχρυσόςεπενδυτικό καταφύγιοΠΕΤΡΕΛΑΙΟFEDERAL RESERVE
Keywords
Τυχαία Θέματα