Χρυσός: Οι αναλυτές προβλέπουν άνοδο στην τιμή το 2024-Οι λόγοι

20:36 2/9/2023 - Πηγή: Reporter

Συνεχίζει να μη χάνει την ελκυστικότητά του ο χρυσός, σύμφωνα με πολλούς επενδυτές, οι οποίο μάλιστα σημειώνουν πως δεν θα σταματήσουν να ποντάρουν στο πολύτιμο μέταλλο για τους επόμενους 12 μήνες.

Με φόντο την αύξηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων ΗΠΑ αλλά και τις πιθανότητες να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τα επιτόκια της Fed, η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει πτώση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα $1.900/ουγγιά, έχοντας καταγράψει

μείωση της τάξης του 8% από το φετινό υψηλό.

Ο χρυσός κατέγραψε ιστορικό υψηλό στα $2.075/ουγγιά τον Αύγουστο του 2020 δεδομένης της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg

Έρευνα του πρακτορείου Bloomberg έδειξε περιορισμένη, αλλά αισθητή αισιοδοξία όσον αφορά στην τιμή του χρυσού για το 2024.

Κανένας εκ των ερωτηθέντων δεν ανέφερε πως θα περιορίσει την έκθεσή του σε χρυσό τους επόμενους 12 μήνες, ενώ 5 εξ αυτών υποστήριξαν πως θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους.

Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων αναμένουν αύξηση της τιμής του χρυσού, με 5 να αναμένουν νέο υψηλό ρεκόρ τιμής.

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία από έρευνα της MLIV Pulse

Σύμφωνα με έρευνα της MLIV Pulse, με δείγμα 602 ερωτηθέντων, οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των τιμών του χρυσού, στα $2.021/ουγγιά μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών.

Η συνεχιζόμενη όρεξη για επενδύσεις στο πολύτιμο μέταλλο οφείλεται πιθανόν στις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και τη μακροοικονομική αβεβαιότητα, αλλά και τα προβλήματα στην κινεζική αγορά ακινήτων.

Στο μεταξύ, άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα στηρίξουν την τιμή του χρυσού συμπεριλαμβάνουν τις συνεχιζόμενες αγορές του μετάλλου από τις κεντρικές τράπεζες αλλά και την αυξημένη ζήτηση στις αγορές λιανικής των αναδυόμενων αγορών.

χρυσόςραλιΤιμέςΑναλυτές
Keywords
Αναζητήσεις
chrysos-oi-analytes-provlepoun-anodo-stin-timi-to-2024-oi-logoi.htm
Τυχαία Θέματα