Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Δεν περνά κανείς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα

Νέο αυστηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανέναν να περάσει χωρίς νόμιμα έγγραφα έστειλε από τον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο στη Νέα Βύσσα, όπου είχε σύσκεψη με αξιωματούχους του στρατού και της αστυνομίας για την κατάσταση στις Καστανιές.

Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ανέφερε:

«Είναι δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά

μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε. Ευχαριστώ πολύ».

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό, τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα μας» είχε τονίσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατόπιν ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για το θέμα.

Δένδιας καλεί Ευρώπη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε από την πλευρά του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό.

Τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρικά σύνορα και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

ΧρυσοχοΐδηςΈβροςπρόσφυγεςσύνοραΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα