Χρηστίδης: Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης αδικεί τα κράτη πρώτης εισόδου

Το ζήτημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, ως συναφές και παράγωγο έγκλημα του trafficking, έθεσε ο Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτής και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής για την καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων, στη Βουλή.

«Η παράνομη διακίνηση μεταναστών εκθέτει τους μετανάστες σε κινδύνους που συνιστούν απειλή για τη ζωή τους, όπως το trafficking», σημείωσε και τόνισε ότι είναι κρίσιμο να εξεταστεί διεξοδικά

η προσέγγιση της κυβέρνησης στον χειρισμό του σχετικού σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2025.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, επεσήμανε ότι έγινε φανερή η μεγάλη πίεση που ασκείται από τη Γερμανία βασική χώρα προορισμού όσων περνούν από την Ελλάδα. «Τέθηκε ένα θέμα που δεν είναι καινούργιο, αλλά κρυβόταν καλά στη χώρα μας. Οι δευτερογενείς ροές είναι το πρόβλημα που κινητοποίησε για το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Είναι γνωστό πως πολλοί από αυτούς, που αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα φεύγουν μόλις πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που δικαιούνται, χωρίς να σκοπεύουν να επιστρέψουν».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «το νέο Σύμφωνο θα είναι άδικο για τα κράτη πρώτης εισόδου και θα είναι δύσκολο να λυθεί το θέμα των δευτερογενών ροών».

Τέλος, έθεσε μία σειρά ερωτημάτων, όπως το τι θα σημάνει για την Ελλάδα η παραδοχή της για τις δευτερογενείς ροές, εάν θα υπάρξει καλύτερη φύλαξη στην έξοδο από τη χώρα και εάν η Ελλάδα θα δεχθεί επιστροφές από τη Γερμανία.

«Είναι επιβεβλημένο να μάθουμε γρήγορα τι σημαίνει στην πράξη αυτό που είδαμε και ακούσαμε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Γερμανό Καγκελάριο», κατέληξε.

#Χρηστίδης #Πασοκ #Trafficking
Keywords
Τυχαία Θέματα