Χρηματιστήριο: Ποιες εισαγωγές αναμένονται από τον κλάδο των Ακινήτων

10:05 2/2/2022 - Πηγή: Reporter

Οι επενδύσεις που ετοιμάζονται στους επόμενους μήνες από τις Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) και τις Εταιρείες Ανάπτυξης Ακινήτων ξεπερνούν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται κυρίως σε κέντρα logistics, κτίρια γραφείων, εμπορικά πάρκα, εμπορικά ακίνητα, ξενοδοχεία και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα.

Το 2022 για το κλάδο των εταιριών επενδύσεων ακίνητης περιουσίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως έτος εισόδου στρατηγικών επενδυτών και μετοχικής ενίσχυσης, καθώς ο κλάδος

συνεχίζει να ωριμάζει και να εξελίσσεται σε βασικό συστατικό της ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων.

Για το νέο οικονομικό έτος αναμένονται οι εξής εισαγωγές εταιριών ΑΕΕΑΠ: η Μπλέ Κέδρος πρόκειται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μετά το 1ο εξάμηνο του 2022 αφού έχει πάρει προθεσμία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων), η Noval του ομίλου Viohalco, η Trade Estates του ομίλου Fourlis και η Orilina είναι οι συνολικά 4 εταιρίες που θα εισάγουν τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο.

Πέραν αυτών, κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως η Prodea ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε placement, προκειμένου να διευρύνει την πολύ περιορισμένη τρέχουσα μετοχική της διασπορά, κάτι που επίσης πιθανόν να πράξει και η Trastor μετά την αποχώρηση της Varde και την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που θα ακολουθήσει.

Τέλος, ενώ δεν είναι γνωστές οι σχετικές προθέσεις των BriQ Properties και Intercontinental, η Premia Properties δεν έχει κρύψει τη στόχευσή της για νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, προκειμένου να φτάσει σε βάθος χρόνου σε ενεργητικό που θα προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ.

Πέραν αυτών, τρεις εταιρείες του κλάδου (Prodea, Noval και Premia) ενίσχυσαν έμμεσα την αξία των μετοχών τους μέσα από την έκδοση εταιρικών ομολόγων πενταετούς ή επταετούς διάρκειας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

ΧΑεισαγωγέςχρηματιστήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα