Χρηματιστήριο: Με... αέρα εταιρικών αποτελεσμάτων «στοχεύει» τις 900 μονάδες

Ανοδικά κινείται σήμερα (22/11) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται κατά βάση σε σειρά επιχειρήσεων που ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0.83% και διαπραγματεύεται στις 899.22 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) καταγράφει μικρή άνοδο 0.24% στις 2174.57 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει ανηφορική τάση

0.68% στις 636.60 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ή εκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων, επιχειρήσεων όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ η Motor Oil και η Epsilon Net. Xαρακτηριστικό είναι ότι η Εpsilon Net που ανακοίνωσε σημαντική άνοδο σε τζίρο το πρωί, βλέπει τη μετοχή της να κινείται ανοδικά.

Την ίδια ώρα στις διεθνείς αγορές οι κυριότεροι δείκτες κινούνται ανοδικά στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, καθώς και στην Κίνα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve που δεν… εφησυχάζουν, ενώ προβληματίζει και η αυστηροποίηση των περιορισμών για τον Covid στην Κίνα, που συνεχίζουν να πιέζουν την παραγωγή.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τα οικονομικά δεδομένα και να αξιολογούν πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τροχιά της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει άνοδο, με την ALPHA BANK να φτάνει το +2,61% . H ΠΕΙΡΑΙΩΣ ακολουθεί με +1.71% και η ΕΤΕ με +0.35%. Πτωτικά κινείται η Eurobank (-0.83%).

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται η Lamda (+0.53%), η ΤΕΝΕΡΓ (+1,45%), η Mytilineos (+0,53%) και η Epsilon Net που ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα και φτάνει το +1,69%.

Στον αντίποδα, οι επιχειρήσεις που θα εκδώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα συναντούν για την ώρα επιφύλαξη και μικρή πτώση. Επίσης, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημειώνει κάθοδο -1.31%.

χρηματιστήριοΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑFTSEΓενικός Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο, 900,chrimatistirio, 900