Χρηματιστήριο: Επανέρχεται το θετικό πρόσημο- Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Με θετικό πρόσημο ανοίγει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην αρχή της εβδομάδας.



Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,27% και διαπραγματεύεται στις 914.32 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 5,56 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,28% στις 2216,62 μονάδες, ενώ και ο τραπεζικός δείκτης ανεβαίνει κατά 0.61% και βρίσκεται στις 628.51 μονάδες.

Από τη μία οι επενδυτές προσπαθούν να επαναφέρουν το καλό κλίμα,
στοχεύοντας σε συγκεκριμένες μετοχές -κατά βάση τις τραπεζικές- ενώ φαίνεται πως και η ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και η χρονική απομακρυνση των εκλογών βοηθούν στην ύπαρξη σταθερότητας.

Από την άλλη, σαφώς υπάρχει επιρροή από τη διεθνή πραγματικότητα και συγκεκριμένα από τις αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους Fed και ΕΚΤ, για αυτό και δεν παρατηρούνται τολμηρές κινήσεις (και λόγω εορταστικής περιόδου), με το τζίρο προς το παρόν να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.Αναφορικά με τις διεθνείς αγορές Wall Street και ευρωαγορές παρουσιάζουν απώλειες και επιφύλαξη λόγω των Τραπεζών, ενώ στη μεγάλη πτώση των ασιατικών αγορών συμβάλει και η κατάσταση με την Covid-19, με τα κρούσματα να παραμένουν ακόμα υψηλά. Όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές που μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον η ALPHA BANK βρίσκεται στο +1.51%, η EUROBANK (+1.22%), η ΕΤΕ (+0,03%) και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο +1,40%. Άνοδο παρουσιάζουν επίσης οι μετοχές της COCA COLA (+1.49%), της ΕΥΔΑΠ (+1,68%), της ΡΕΒΟΪΛ (+1,20%) και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1.43%).

Στον αντίποδα πτωτικά κινούνται οι μετοχές του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (-0.82%), του ΟΠΑΠ (-0.38%), των ΕΛΠΕ (-0.79%) και της ΛΑΜΔΑ (-1.12%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Χρηματιστήριο ΑθηνώντζίροςμετοχέςΓενικός Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα