Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή στις 860 μονάδες

01:03 9/8/2022 - Πηγή: Reporter

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο Αθηνών να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό φινάλε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (8/8).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε σύμπνοια με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που επίσης κινήθηκαν ανοδικά, ωστόσο, υπήρχε και μία σχετική αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις.

Και μπορεί η δήλωση Μητσοτάκη να μην ικανοποίησε την αντιπολίτευση, ικανοποίησε, όμως, τις αγορές που κρίνουν πως απομακρύνεται

(τουλάχιστον προσωρινά) το ενδεχόμενο μιας βαθιάς πολιτικής κρίσης.

Έτσι, από το μεσημέρι και μετά ο Γενικός Δείκτης (που θυμίζουμε βρέθηκε στο -2,11% την Παρασκευή) πήρε τα πάνω του και έκλεισε τελικά με άνοδο +1,31% στις 860,32 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, στα 39 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,32% στις 543,94 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,37%,στις 2.073,53 μονάδες.

Στο ταμπλό, ξεχώρισε ο Ελλάκτωρ με +7% αλλά και η LAMDA με +5,36%. Μεγάλη άνοδος +4,56% και για την Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, άνω του 2% κινήθηκαν ΟΠΑΠ, ALPHA BANK και MYTILINEOS.

Δείτε αναλυτικά τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση ΕΔΩ

χρηματιστήριοΧΑεπενδυτέςΜητσοτακηςεκλογέςΓΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα