Χώρες που προσελκύουν περισσότερα νέα ταλέντα-Η κατάταξη της Ελλάδας

Η Ελλάδα κατέκτησε την 37η θέση όσον αφορά την προσέλκυση νέων ταλέντων, όπως υποδεικνύει ο δείκτης World Talent Ranking της IMD. Πρόκειται κατάταξη υψηλότερη κατά τρεις θέσεις συγκριτικά με το 2019. Την πρώτη θέση στη λίστα για το 2020 κατέλαβε η Ελβετία ανάμεσα σε 63 χώρες.

Η χώρα μας πήρε βαθμολογία 59.594 στην κλίμακα των 100.000. Το 2019, η Ελλάδα

βρισκόταν στην 40η θέση της ίδιας κατάταξης, ενώ το 2018 η αντίστοιχη επίδοση ήταν η 44η θέση, και έναν χρόνο νωρίτερα η 41η.

Ο δείκτης World Talent Ranking της IMD World κάνει αξιολόγηση δεκάδων μεταβλητών, με βάση τρεις βασικούς πυλώνες: επενδύσεις και ανάπτυξη σε νέα ταλέντα, ετοιμότητα, προσέλκυση νέων ταλέντων. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 30η θέση της λίστας των πιο ανταγωνιστικών οικονομιών σε επίπεδο ταλέντων στον πρώτο πυλώνα. Παράλληλα, καταλαμβάνει την 36η θέση ανάμεσα στις 63 χώρες σε επίπεδο Ετοιμότητας. Βέβαια, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με την προσέλκυση νέων ταλέντων, όπου για το 2020 κατατάσσεται 50η και συνεπώς δεν αποτελεί πόλο έλξης διεθνώς.

Ελβετία

Η Ελβετία προηγείται, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την αξιολόγηση της διαθεσιμότητας των ταλέντων. Δεύτερη έρχεται η Δανία, ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο.

Η Ελβετία κατακτά την πρώτη θέση ανάμεσα σε άλλες χώρε με τις πιο ανταγωνιστικές δεξαμενές ταλέντων χάριν του εκπαιδευτικού της συστήματος. Παράλληλα, πέτυχε εξαιρετική βαθμολογία σε σχέση με την προσέλκυση ταλέντων από άλλες χώρες χάρη στην υψηλή ποιότητα ζωής και το επίπεδο των αμοιβών.

Ο αντίκτυπος του Brexit στην ανταγωνιστικότητα ταλέντων του Ηνωμένου Βασιλείου γίνεται εμφανής και σε αριθμούς. Το 2016, το έτος της ψηφοφορίας για το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην 16η θέση της συγκεκριμένης κατάταξης. Η 23η θέση, που καταλαμβάνει η χώρα για το 2020, αποτελεί ενδεχομένως μια ένδειξη ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit αποδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα των ταλέντων του Ηνωμένου Βασιλείου.

νέα ταλένταΕΛΛΑΔΑΕλβετία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χώρες, Ελλάδας,chores, elladas