Χαρδαλιάς: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή!

18:36 6/5/2020 - Πηγή: Reporter

Σφραγίζεται από τις 9 το βράδυ έως τα ξημερώματα η πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, όταν αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να διαλύσουν το εκεί συγκεντρωμένο πλήθος το βράδυ της Τρίτης.

Το κλείσιμο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας πως «Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού. Δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς

ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών. Η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Τρίτης έκανε ελέγχους σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις take away ποτών. Καλούμε τους καταστηματάρχες να συμμορφωθούν στα μέτρα. Η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία».

Στην καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε τα νέα στοιχεία, ανακοινώνοντας 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Τα 11 από αυτά εντοπίστηκαν σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε επίσης ένας θάνατος, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 147. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 2.663 κρούσματα κορονοϊού, με το 55,5% να αφορά άνδρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 68 έτη. Επιπλέον, 82 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού ήταν 75 έτη και το 93% αυτών είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στη «φιλολογία», όπως είπε, για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι δεν έχουμε εφεύρει τρόπο στην Ελλάδα, αλλά ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα.

ΧαρδαλιάςΑγία ΠαρασκευήΤσιόδραςκορονοιόςΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα