Χαμάς: Καταδικασμένο σε αποτυχία το Ισραήλ

Η Χαμάς δηλώνει ότι ο στόχος του Ισραήλ να εξοντώσει την οργάνωση είναι «καταδικασμένος σε αποτυχία».

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ Άμπου Ομπέιντα, έθεσε ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων «να σταματήσει η επίθεση» του Ισραήλ κατά της Χαμάς, η οποία ξεκίνησε μετά την 7η Οκτωβρίου και την αιματηρή επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

«Ο στόχος που έχει θέσει ο εχθρός, να εξοντώσει την αντίσταση, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που είναι αδιαμφισβήτητη», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Εάν ο εχθρός θέλει να πάρει πίσω τους ομήρους του ζωντανούς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να σταματήσει την επίθεση», πρόσθεσε, θέτοντας ως όρο για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για ανταλλαγή ομήρων την οριστική παύση των εχθροπραξιών.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η συνέχιση του πολέμου θα οδηγήσει στον θάνατο Ισραηλινών ομήρων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Λίγο μετά το ηχογραφημένο μήνυμα του εκπροσώπου της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει εν ζωή τρεις Ισραηλινούς ομήρους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Χαμάς, στη συνέχεια, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

#Χαμάς #Ισραήλ #Γάζα #πόλεμος #όμηροι
Keywords
Αναζητήσεις
chamas-katadikasmeno-se-apotychia-to-israil.htm
Τυχαία Θέματα