Χ.Α.: Με τραπεζικό ράλι (6,6%) έφτασε στις 640 μονάδες

Έντονα ανοδικά (έως +3,68% και 645 μονάδες) κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό ευρωπαϊκό κλίμα, ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με την αγορά να είναι προσανατολισμένη, εκτός από τις εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, και στα «μηνύματα» από Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Το Χρηματιστήριο δεν ενθουσιάστηκε μεν με τη ρύθμιση του χρέους ώστε να πραγματοποιήσει

μεγάλο ανοδικό άλμα, πάντως την κρίνει θετικά, ώς ένα σημαντικό βήμα τόσο για να διευκολυνθεί η Ευρωπαική κεντρική Τράπεζα να συμπεριλάβει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση, όσο και για να μειωθεί σε κάποιο έστω μικρό βαθμό η πολιτική αβεβαιότητα.

Η περαιτέρω πορεία του χρηματιστηρίου θα εξαρτηθεί από πολλά αλλά κυρίως από τις προοπτικές της αξιολόγησης. Και αυτό διότι η αξιολόγηση είναι η προϋπόθεση πλέον για τη συμμετοχή μας στο QE που θα δώσει ώθηση και στα ομόλογα και στις μετοχές, ιδιαίτερα στις τραπεζικές.

Πάντως, ο ρόλος του Βερολίνου είναι πρωτεύων και οι χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, πως δηλαδή η συμφωνία θα μπορούσε να επέλθει μέχρι τις εορτές, εξέλιξη που μεταθέτει χρονικά τον ορίζοντα του πονταρίσματος.

χρηματιστήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα