Μπόστικ-Fed: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη μείωσης των επιτοκίων

20:37 4/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πιέζεται επειγόντως να μειώσει τα επιτόκια, δεδομένης της «ακμάζουσας» οικονομίας και της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ.

«Πρέπει να δω περισσότερη πρόοδο για να αποκτήσω απόλυτη σιγουριά ότι ο πληθωρισμός οδεύει με βεβαιότητα προς το 2%» ανέφερε σε άρθρο του ο Μπόστικ, τονίζοντας το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να μείνει κολημμένος πάνω

από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας και μια τόνωση της ζήτησης να τον οδηγήσει ακόμα υψηλότερα.

«Μόνο όταν αποκτήσω σιγουριά θα νιώσω ότι είναι ώρα να ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων», σημείωσε.

«Τα καλά νέα είναι ότι η αγορά εργασίας και η οικονομία ευημερούν, δίνοντας στη Fed την πολυτέλεια να λάβει αποφάσεις χωρίς την πίεση του χρόνου» είπε στην συνέχεια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αισθάνεται πως ο πληθωρισμός οδεύει προς μια αργή επιστροφή στον στόχο της Fed χωρίς να προκληθεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομία ή την αγορά εργασίας, κάτι που όπως τόνισε είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Να σημειωθεί πως η Fed στην επικείμενη συνεδρίασή της στις 19-20 Μαρτίου αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς στο εύρος 5,25% έως 5,5%, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο, και θα εκδώσει επίσης επικαιροποιημένες προβλέψεις για το πόσο μπορεί να μειωθούν τα επιτόκια φέτος, δεδομένης της πρόσφατης μείωσης του πληθωρισμού.

#ΜΠΟΣΤΙΚ #FED #Μείωση_επιτοκίων #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
bostik-fed-den-yparchei-epeigousa-anagki-meiosis-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα
Μπόστικ-Fed,bostik-Fed