Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού

Η ΕΕ "καταδικάζει σθεναρά" την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, αναφέρει ανακοίνωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρει "οι δράστες αυτής της απόπειρας πρέπει να λογοδοτήσουν. Οποιαδήποτε βία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία" και επισημαίνει ότι "η ηρεμία, η εγκράτεια και ο διάλογος είναι απαραίτητα στη μετεκλογική περίοδο. Όλα τα μέρη πρέπει να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ιράκ, προς

το συμφέρον της χώρας και του ιρακινού λαού".

"Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει τον ιρακινό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία" καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουσταφά αλ Καντίμι βγήκε αλώβητος από μια απόπειρα δολοφονίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Βαγδάτη, σε ένα περιστατικό που αυξάνει κατακόρυφα την ένταση στη χώρα, εβδομάδες αφότου οι γενικές εκλογές αμφισβητήθηκαν από παραστρατιωτικές οργανώσεις που έχουν τη στήριξη του Ιράν.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις στη Βαγδάτη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και υποστηρικτών πολιτικών παρατάξεων που έχουν τη στήριξη του Ιράν, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ένοπλες πτέρυγες, από τότε που οι παρατάξεις αυτές έχασαν δεκάδες έδρες στο κοινοβούλιο, έπειτα από τις γενικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν καταδίκασαν επίσης την επίθεση.

ΜπορέλΕΕΙράκ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα