«Μπλόκο» της Τουρκίας στον Προέδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας- Ελληνικό διάβημα

Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον προέδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παρταστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού,

στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος».

Ο κ. Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο τράνζιτ του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και, προς στιγμήν τουλάχιστον, κινήθηκαν οι διαδικασίες απέλασής του, ως persona non grata.

Πληροφορίες του pontosnews.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ παραμένει κρατούμενος μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Διάβημα για τις εν λόγω ενέργειες των τουρκικών αρχών εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο αναφέρει: «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

ΠροέδροΠόντος
Keywords
Τυχαία Θέματα