Δωρεάν διάθεση self-test: Φαρμακεία... τέλος- «Φαβορί» τα σούπερ μάρκετ

11:54 8/6/2021 - Πηγή: Reporter

Σοβαρό θέμα με τη δωρεάν διάθεση των self test έχει προκύψει από το πρωί της Τρίτης (8/6), καθώς ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συνεργασία του με την Πολιτεία σε αυτόν τον τομέα. Η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμη λύση, με τον Άκη Σκέρτσο να σπεύδει μέσω facebook να καθησυχάσει τους πολίτες πως θα βρεθούν "άλλα κανάλια" για να προμηθεύονται τα τεστ

που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά τους.

Τη "βόμβα" έριξε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το πρωί της Τρίτης (8/6), όταν μέσω του Open ανακοίνωσε πως στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία!

Κανείς δεν γνώριζε τίποτα νωρίτερα και η δήλωση προκάλεσε αίσθηση, με την κυβέρνηση μάλιστα να μην έχει έτοιμη απάντηση. Βέβαια, έγινε σαφές πως για τον μήνα Ιούνιο τα σελφ τεστ είναι εξασφαλισμένα, καθώς οι πολίτες μπορούν να προμηθευθούν από τρία ο καθένας πριν από τις 19 Ιουνίου.

Δεν είναι, όμως, σαφές τι θα συμβεί στη συνέχεια και από πού θα προμηθεύονται οι πολίτες τα τεστ και αν θα πληρώνουν γι' αυτά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την είδηση με μία ανάρτησή του στο Facebook. Παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας πως τα τεστ θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν κανονικά, απλά από "άλλα κανάλια" και όχι από τα φαρμακεία.

Από τη δήλωσή του, πάντως, προκύπτει ότι δεν έχει υπάρξει οριστική για το ποια θα είναι αυτά τα "κανάλια". Προφανώς, τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα αποτελούν την πιο προφανή λύση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για καταστήματα που ήδη έχουν μεγάλη κίνηση.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει βέβαια και μία επαναδιαπραγμάτευση με τους φαρμακοποιούς, ώστε να συνεχίσουν τελικά τη διανομή των self test. Εκτός αν η ρήξη με την κυβέρνηση είναι οριστική.

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά όλα τα δεδομένα και σύντομα αναμένονται απαντήσεις. Για την ώρα το μόνο σίγουρο, τουλάχιστον με βάση την τοποθέτηση Σκέρτσου είναι πως τα σελφ τεστ θα διατίθενται δωρεάν και στο μέλλον, έστω κι αν αυτό δεν γίνεται από τα φαρμακεία, αλλά από άλλα καταστήματα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

self testδιάθεσηδωρεάνΣκέρτσοςφαρμακοποιοί
Keywords
Τυχαία Θέματα