«Μπάσιμο» στην αγορά του Euronext από την CVC Capital Partners

Την πρόθεσή της να μπει στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ επανέλαβε η CVC Capital Partners, κάνοντας μια δεύτερη προσπάθεια για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Το γνωστό επενδυτικό fund ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θέλει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ, πουλώντας νέες μετοχές καθώς και μετοχές από ορισμένους υφιστάμενους μετόχους.

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί, θα

πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην Ευρώπη, ενώ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιες κινήσεις και από άλλες εταιρείες private equity.

Όπως σημειώνεται, στοχεύει να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Ορισμένοι μέτοχοι θα προχωρήσουν σε πώληση τίτλων που έχουν στην κατοχή τους, ενώ δεν θα υπάρξει πώληση μετοχών από εργαζόμενους της εταιρείας.

Το fund διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 186 δισ. ευρώ και κατέχει συμμετοχές σε εταιρείες όπως η ελβετική ωρολογοποιία Breitling και η Lipton Teas and Infusions.

Η εταιρεία στοχεύει σε μια αποτίμηση της τάξης των 13 έως 15 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg.

Η CVC εξετάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο τουλάχιστον από το 2022, με τις προηγούμενες προσπάθειες να πλήττονται από τις ευμετάβλητες αγορές.

#CVC_Capital_Partners #EURONEXT #IPO #fund
Keywords
Αναζητήσεις
basimo-stin-agora-tou-euronext-apo-tin-cvc-capital-partners.htm
Τυχαία Θέματα