Μπάιντεν: Περιοδεία σε Ισραήλ, Δυτική Οχθη και Σαουδική Αραβία

Έστω και με μικρή αναβολή, ο Τζο Μπάιντεν σπάει το... εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο μία ιστορική πτήση μεταβαίνοντας απευθείας από το Ισραήλ στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, παρά τις εναντίον του κατηγορίες για τον ρόλο του στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη, 14 Ιουνίου,

την περιοδεία του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και τη Σαουδική Αραβία κατά το διάστημα 13-16 Ιουλίου.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Εκτός των συναντήσεων με μέλη της ισραηλινής, της παλαιστινιακής και της σαουδαραβικής ηγεσίας, ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου -διπλωματικού φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν πολλές αραβικές χώρες της περιοχής- στην Σαουδική Αραβία.

Οι προσδοκίες της επίσκεψης στο Ριαντ είναι υψηλές, αφού ο Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει από την Σαουδική Αραβία την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, για να σταματήσει το ανοδικό σπιράλ των τιμών των καυσίμων και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, εν όψει και των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου που αποτελούν απειλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

ΜπάιντενΙσραήλΔυτική ΌχθηΣαουδική Αραβία
Keywords
Τυχαία Θέματα