Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου

18:48 4/4/2022 - Πηγή: Reporter

Έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου από την πλευρά της Ρωσίας διενεργούν οι ουκρανικές αρχές, μετά την εύρεση εκατοντάδων πτωμάτων σε πόλεις κοντά στο Κίεβο, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ουκρανία είπε πως 50 από τα περίπου 300 πτώματα που βρέθηκαν μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Μπούκα βορειοδυτικά

του Κιέβου ήταν θύματα έκνομων φόνων που διέπραξαν Ρώσοι στρατιώτες. Το Reuters πάντως δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Σημειώνεται πως εικόνες από δορυφόρο έδειξαν ένα χαντάκι μήκους 14 μέτρων στον εξωτερικό χώρο εκκλησίας όπου βρέθηκε μαζικός τάφος.

Η Ουκρανία λέει πως βρήκε 410 πτώματα σε πόλεις κοντά στο Κίεβο στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή τέλεση εγκλημάτων πολέμου, και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Eν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας εγκληματίας πολέμου και ζήτησε τη διεξαγωγή δίκης για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου μετά τα γεγονότα στην Μπούκα.

Επίσης, προανήγγειλε νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

ΜπάιντενΠουτινΜΠΟΥΚΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα