Μπάιντεν για «μπαλόνια»: Καμία ένδειξη ότι σχετίζονται με την Κίνα

Ο Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα (16/2) ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να μην αποτελούν μέρος της επιχείρησης κατασκοπευτικών μπαλονιών της Κίνας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία ένδειξη ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής συνδέονται με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών της Κίνας και πιθανότατα προέρχονται από

ιδιωτικούς φορείς.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια ακριβώς ήταν αυτά τα τρία αντικείμενα, αλλά τίποτα αυτή τη στιγμή δεν υποδηλώνει ότι σχετίζονταν με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών της Κίνας ή ότι ήταν οχήματα παρακολούθησης από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

«Η τρέχουσα εκτίμηση της κοινότητας πληροφοριών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα πιθανότατα ήταν μπαλόνια δεμένα από ιδιωτικές εταιρείες, ιδρύματα αναψυχής ή ερευνητικά που μελετούν τον καιρό ή διεξάγουν άλλη επιστημονική έρευνα», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/POTUS/status/1626298257394507778}

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν «ξαφνική αύξηση του αριθμού των αντικειμένων στον ουρανό». Και παρόλο που τα τρία πιο πρόσφατα αντικείμενα φαίνεται να μην είναι απειλητικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε: «Εάν οποιοδήποτε αντικείμενο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του αμερικανικού λαού, θα το κατεβάσω».

Παράλληλα, είπε ότι έδωσε εντολή στην ομάδα του να θεσπίσει «αυστηρότερους κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουμε αυτά τα άγνωστα αντικείμενα, διακρίνοντάς τα μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να θέτουν κινδύνους ασφάλειας, εκείνων που απαιτούν δράση και εκείνων που δεν το απαιτούν». Αυτές οι ταξινομημένες παράμετροι θα κοινοποιηθούν στο Κογκρέσο μόλις ολοκληρωθούν, διευκρίνισε ο Μπάιντεν.

Έδωσε επίσης εντολή στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν να ηγηθεί μιας «προσπάθειας σε επίπεδο κυβέρνησης» για το πώς να αντιμετωπίσει μελλοντικές περιπτώσεις με παρόμοια αντικείμενα σε μεγάλο υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση θα δημιουργήσει έναν βελτιωμένο κατάλογο μη επανδρωμένων εναέριων αντικειμένων πάνω από τον αμερικανικό εναέριο χώρο, θα εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για την ανίχνευση των αντικειμένων, θα ενημερώσει τους κανονισμούς για αυτούς τους τύπους αντικειμένων πάνω από τον ουρανό των ΗΠΑ και θα θεσπίσει κοινούς παγκόσμιους κανόνες για παρόμοιες περιπτώσεις.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει τους συμμάχους και το Κογκρέσο. «Και ελπίζω ότι θα φτάσουμε στην επίλυση αυτού του θέματος, αλλά δεν ζητώ συγγνώμη που κατέβασα αυτό το μπαλόνι», πρόσθεσε.

Τζο ΜπάιντενΜΠΑΛΟΝΙΑΣι Τζινπίνγκκατασκοπεία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Καμία, Κίνα,bainten, kamia, kina