Μπάιντεν: Εγχώριοι τρομοκράτες οι εισβολείς στο Καπιτώλιο

22:40 7/1/2021 - Πηγή: Reporter

Σκληρές εκφράσεις εναντίον όσων συμμετείχαν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στο Καπιτώλιο χρησιμοποίησε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας την εισβολή ως «μια από τις πιο σκοτεινές μέρες στην ιστορία του έθνους μας» και μια επίθεση «εναντίον της δημοκρατίας, την οποία υποκίνησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ».

«Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές», ανέφερε

ο Μπάιντεν, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Ήταν ένας ταραχώδης όχλος, εξεγερμένοι, εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό» συμπλήρωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τις σοκαριστικές εικόνες στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης 6/1.

{https://twitter.com/JoeBiden/status/1347253347057733632}

«Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συνέχισε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ είχε περάσει ολόκληρη την προεδρία του «περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου. Είναι σαφές αυτό σε όλα όσα έχει κάνει».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το επεισόδιο μια «ολοκληρωτική επίθεση» στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθεροτυπίας και των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών της χώρας.

{https://twitter.com/thehill/status/1347274267382206468}

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ο Τραμπ «υποδαύλισε μια επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των Αμερικανών ψηφοφόρων», επισημαίνοντας με νόημα ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσινγκτον.

«Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε.

Τζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπΕΠΕΙΣΟΔΙΑΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣBlack Lives Matter
Keywords
Τυχαία Θέματα