Μπάιντεν: Έδωσε εντολή για χτυπήματα κατά στόχων του ISIS-K

Εξουσιοδότηση για χτυπήματα κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους της Επαρχίας Χορασάν (ISIS-K) στο Αφγανιστάν έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή.

Κατά το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από την τρομοκρατική οργάνωση.

Οι επικεφαλής του Πενταγώνου προειδοποίησαν τον Μπάιντεν

πως είναι πιθανή μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ.

Υπενθυμίζεται πως ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων από τη χθεσινή επίθεση στην Καμπούλ ξεπερνά τα 100 άτομα, ενώ νεκροί είναι 73 Αφγανοί και τουλάχιστον 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα της Παρασκευής, διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης Αμερικανών πολιτών, ξένων και Αφγανών που τους βοήθησαν θα «συνεχιστεί». «Η Αμερική δεν θα αφεθεί να εκφοβιστεί», επέμεινε, ενώ διεμήνυσε ότι η χώρα του θα «καταδιώξει» τους δράστες της επίθεσης και πρόσθεσε ότι θα εμπλέξει επιπλέον δυνάμεις του αμερικανικού στρατού αν απαιτηθεί.

«Θα τους καταδιώξουμε και θα τους κάνουμε να πληρώσουν», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και προσέθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα ανταποδώσει το πλήγμα «με ισχύ και ακρίβεια».

ΜπάιντενISISKΚαμπούλ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα