Μπάιντεν: Ακύρωση του ντιμπέιτ στις 15/10, εάν ο Τραμπ νοσεί

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι εάν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νοσεί ακόμη από την COVID-19 την 15η Οκτωβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο αντιπάλων στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, «δεν πρέπει» να γίνει.

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα» υγειονομικής ασφάλειας, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος,

σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δημοσιογράφους που καλύπτουν την προεκλογική του εκστρατεία.

«Νομίζω ότι αν έχει ακόμη την COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ», τόνισε ο 77χρονος κεντρώος Δημοκρατικός πολιτικός, που έχει προβάδισμα του ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Την επόμενη φορά, «φρονώ ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι πολύ αυστηρές συστάσεις», είπε ο Μπάιντεν χθες. «Έχει μολυνθεί πολύς κόσμος. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ, που χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν πολύ βαριές ύβρεις, την 29η Σεπτεμβρίου.

Όμως, τρεις ημέρες αργότερα, ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Τζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣDebateκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα