Αύριο η δημόσια προσφορά των ομολογιών της Lamda Development

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, ξεκινάει η Δημόσια Προσφορά του επταετούς κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), ύψους από 270 εκατ. ευρώ έως 320 εκατ. ευρώ, της Lamda Development. Συνολικά, θα διατεθούν έως 320.000 ομολογίες αξίας, η καθεμία, 1.000 ευρώ.

Η Δημόσια Προσφορά ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με την κατανομή της έκδοσης να προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά 70% (224.000 ομολογίες) σε ειδικούς επενδυτές

και 30% (96.000 ομολογίες) σε ιδιώτες επενδυτές.

Η χρηματοδότηση

Το ομόλογο αναμένεται να συμπληρώσει το πλάνο χρηματοδότησης του Ελληνικού. Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει κεφάλαια 650 εκατ. ευρώ μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) και περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού. Ως εκ τούτου, η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου, ύψους 2 δισ. ευρώ, είναι εξασφαλισμένη, ενώ αναμένονται έσοδα 400 εκατ. ευρώ από εκτιμώμενες πωλήσεις κατοικιών.

Δεδομένου του «πράσινου» χαρακτήρα της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό, μένει να φανεί εάν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) συμμετάσχει στην έκδοση της Lamda Development. Και αυτό δεδομένου ότι στις 8 Ιουλίου εγκρίθηκε η δεύτερη επέκταση του Ελληνικού Πλαισίου Επενδύσεων σε Εταιρικά Ομόλογα της τράπεζας, που είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στην χρηματοδότηση ομολογιακών εκδόσεων εισηγμένων εταιρειών.

κοινό ομολογιακό δάνειοΚΟΔχρηματοδότησηEBRDτραπεζικός δανεισμόςΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΕλληνικό
Keywords
Τυχαία Θέματα