«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που έλαβε χώρα στην Αμβέρσα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο είναι το 4ο της καριέρας του στη διοργάνωση.

Στον έκτο διαδοχικό τελικό της καριέρας του, ο «βασιλιάς των κρίκων» συγκέντρωσε 15.066 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, μετά από εξαιρετική εκτέλεση του προγράμματός του που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 και απίστευτη έξοδο, αφού καρφώθηκε στο έδαφος.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και «χάλκινος» στο Τόκιο (2020),

θα είναι και στο Παρίσι το 2024, καθώς εξασφάλισε την Ολυμπιακή πρόκριση με αυτήν του την επίδοση.

Ο Πετρούνιας ήταν πρώτος μέχρι να εκτελέσει το πρόγραμμά του -ως προτελευταίος στη σειρά του τελικού- ο Κινέζος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο στους κρίκους, Γιανγκ Λιου, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και συγκέντρωσε 15.233 βαθμούς.

Το μήνυμα του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα προσωπικά του συγχαρητήρια στον «άρχοντα των κρίκων». Ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη με ανάρτησή του στα social media, όπου κάνει λόγο πως «για ακόμη μία φορά έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες», ευχαριστώντας τον παράλληλα για την απόδοσή του.

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας. Έκανε για ακόμα μια φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Λευτέρη σε ευχαριστούμε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1710699331383075081}

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΕνόργανη ΓυμναστικήΚρίκοι
Keywords
Αναζητήσεις
asimenios-o-petrounias-sto-pagkosmio--sygcharitiria-mitsotaki.htm
Τυχαία Θέματα