Αρτοποιός: Σοβαρό φαινόμενο η κεραυνική δραστηριότητα-Οριοθετείται η πλειοψηφία των πυρκαγιών

Στο Action24 μίλησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, που παρείχε ενημέρωση για την εικόνα στα κυριότερα πύρινα μέτωπα αυτή τη στιγμή.

Όπως τόνισε αρχικά, «Μπορούμε να δώσουμε μια πιο αισιόδοξη για σήμερα εικόνα«, ενώ επεσήμανε ότι το χαρακτηριστικό που είχαμε χθες ήταν η κεραυνική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

«Στη Βάρη Βουλα Βουλιαγμένη προλάβαμε τη φωτιά με τη μεγάλη βοήθεια του οικείου Δήμου τα ξημερώματα, εν συνεχεία είχαμε μέτωπα σχεδόν σε όλη την Αττική και στον Βαρνάβα και στο

Σούλι και στο Γραμματικό και στο Μαραθωνα.

Οι πυρκαγιές προήλθαν κυρίως από την κεραυνική δραστηριότητα» και όπως επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει παρουσία βροχής που θα συνέβαλε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εν συνεχεία η κεραυνική δραστηριότητα πέρασε στην Κάρυστο, αλλά και στην Άνδρο.

Εκδηλώθηκαν δύο εστίες, η μία στη Ζωοδόχο Πηγή στη Βόρεια Άνδρο αλλά και στην περιοχή Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Αρτοποιός είναι μια δύσκολη πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και της έκτασης του νησιού, που όμως θεωρείται ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Πολύ καλή είναι η εικόνα στην Πάρνηθα με την Πυροσβεστική να αξιολογεί ότι μπορούμε και σήμερα να έχουμε ακόμα καλύτερα δεδομένα, έγιναν κοπιώδεις προσπάθειες με πεζοπόρα τμήματα, αλλά και εναέρια μέσα που αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί, ενώ μεγάλη είναι και η διεθνής συνδρομή.

Στη Βοιωτία δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα, παρά μόνο κάποιες μικρές εστίες, ενώ το σύνολο των πυρκαγιών τείνει να οριοθετηθεί.

Όπως είπε τέλος, η πυρκαγιά που θα απασχολήσει περισσότερο είναι στην Κοτρωνιά και στις Τρεις Βρύσες στη Δαδιά, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της βιομάζας που έχει μαζευτεί όλες αυτές τις μέρες, «εκεί είναι εστιασμένες όλες οι δυνάμεις μας», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, εφιστώντας και την προσοχή για την επικινδυνότητα του κεραυνικού φαινομένου.

ΠυροσβεστικήΚεραυνοίΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΑΡΤΟΠΟΙΟΣΔαδιάΒοιωτίαΆνδροςΠάρνηθα
Keywords
Αναζητήσεις
artopoios-sovaro-fainomeno-i-keravniki-drastiriotita-oriotheteitai-i-pleiopsifia-ton-pyrkagion.htm
Τυχαία Θέματα