Απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Δεν ξεπερνά τα $29.500 το Bitcoin

15:14 3/8/2023 - Πηγή: Reporter

Πτωτικά κινούνται το μεσημέρι της Πέμπτης (3/8) τα σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, με την παγκόσμια αγορά να ανησυχεί για την υποβάθμιση των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης το Bitcoin χάνει 1,27% στα 29.152,4 δολάρια, το Εthereum διολισθαίνει 1,18% στα 1,836,94 δολάρια, το Cardano σημειώνει πτώση 4,85% στα 0,2958 δολάρια και το Polkadot καταγράφει απώλειες 4,93% στα 5,024 δολάρια.

Το Βitcoin, από την αρχή του 2023, σημειώνει κέρδη σχεδόν 80% αλλά βρίσκεται 55%

πιο κάτω από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψε τον χειμώνα του 2021.

Η αγορά χθες και σήμερα έχει επικεντρωθεί στην κίνηση του οίκου αξιολόγησης Fitch, σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, την οποία και υποβάθμισε στη βαθμίδα «ΑΑ» από την βαθμίδα «ΑΑΑ».

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης έκανε λόγο για τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις γύρω από το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, οι οποίες κατ’ αυτόν «διάβρωσαν» τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως δήλωσε στο MarketWatch ο Γούγια Χασεγκάβα, αναλυτής της BitBank, για το bitcoin η υποβάθμιση του αξιοχρέου των ΗΠΑ «θα μπορούσε να είναι η ώθηση που χρειάζεται για να αποτινάξει τις βραχυπρόθεσμες ρυθμιστικές ανησυχίες και να επανεμφανιστεί πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων, καθώς μια ζημιά στην πίστωση της κεντρικής κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για το αποκεντρωμένο, απάτριδες νόμισμα»

Από την πλευρά της, η UBS σε νέα της ανάλυση, σημειώνει ότι με βάση την ιστορική εμπειρία και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες θεωρεί ότι τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ θα προτιμώνται περισσότερο μετά την υποβάθμιση από τη Fitch.

Σήμερα, η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσεις, όπως εξάλλου αναμενόταν από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στο μεταξύ, συναλλαγές αξίας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκαναν μέσα σε ένα μήνα οι πελάτες της Binance στην Κίνα, παρά την απαγόρευση των εν λόγω συναλλαγών που ισχύει στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με την WSJ οι συναλλαγές έκαναν την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της Binance, αντιπροσωπεύοντας το 20% του όγκου παγκοσμίως, εξαιρουμένων των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από ένα υποσύνολο πολύ μεγάλων traders.

κρυπτονομίσματαΠτώσηΗΠΑΒοΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα