Απώλειες στη Wall Street στη «σκιά» πανδημίας και τραπεζών

17:54 8/7/2021 - Πηγή: Reporter

Υποχωρούν από τα υψηλά επίπεδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη (8/7), εν μέσω αυξανόμενου άγχους για την εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού, που ενδέχεται να προκαλέσουν αναταραχές στην επενδυτική σκηνή.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,02% και διαπραγματεύεται στις 34.326,64 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 1,27% στις 4.303,00 μονάδες, ενώ, αντίστοιχη πτώση σημειώνει και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 1,30% στις 14.473,80 μονάδες.

Τα σχέδια τόνωσης της

Κεντρικής Τράπεζας παραμένουν κρίσιμα όσον αφορά το πως θα εξελιχθεί η αγορά. Παράλληλα, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί το χρονοδιάγραμμα για μείωση των 120 δισ. δολαρίων σε μηνιαίες αγορές ομολόγων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική.

Στο αποκορύφωμα μιας 18μηνης επανεξέτασης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ αύξησαν τον στόχο πληθωρισμού στο 2%, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι θα ήταν ανεκτικοί απέναντι σε μία μικρή υπέρβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στα πρακτικά της σύσκεψης της Fed, που δημοσιεύθηκαν χθες, τονίσθηκε ότι στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη διαδικασία απόσυρσης της υποστηρικτικής πολιτικής. Μάλιστα, αρκετά μέλη υποστήριξαν ότι θα πρέπει αρχικά να μειωθεί το ύψος των αγορών ενυπόθηκων στεγαστικών τίτλων (MBS) λόγω των υψηλών τιμών κατοικιών και στη συνέχεια να μειωθούν οι αγορές κρατικών ομολόγων.

Ένας ακόμα παράγοντας που φαίνεται να ανησυχεί τη Wall Street είναι το γεγονός πως οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 373.000 από 371.000 την περασμένη εβδομάδα, αριθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο.

Wall Streetχρηματιστήριοπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα