Απώλειες στη Wall Street μετά από έναν ισχυρό Ιούλιο

19:05 1/8/2022 - Πηγή: Reporter

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της πρώτης ημέρας του Αυγούστου, μετά από έναν ισχυρό Ιούλιο.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,35% στις 32.728,58 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,27% στις 4.119,13 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,06% στις 12.383,03 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες έκλεισαν με την καλύτερη μηνιαία επίδοση

του 2022. Ο Dow κέρδισε 6,7% τον Ιούλιο, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,1%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 12,4%.

«Βλέπουμε ένα ράλι ανακούφισης στις αγορές, καθώς η απαισιοδοξία έφτασε σε ακραία επίπεδα και καθώς τα μακροπρόθεσμα επιτόκια υποχωρούν», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Πιστεύουμε ότι το ράλι θα διαρκέσει μέχρι αργότερα το καλοκαίρι, αλλά καθώς οι τιμές των μετοχών ανακάμπτουν και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οδεύουμε προς μια πιο τυπική ύφεση», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένοι στα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται, ενώ υψίστης σημασίας είναι η έκθεση που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή για τις μισθοδοσίες, καθώς θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ισχυρή αγορά εργασίας.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, Alibaba, ανακοίνωσε ότι θα «προσπαθήσει» να διατηρήσει τη θέση της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρά τα σχέδια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διαγράψει τον τεχνολογικό όμιλο μεταξύ περίπου 200 άλλων το 2024.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «η Alibaba θα συνεχίσει να πρακολουθεί τις εξελίξεις της αγοράς, να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και να επιδιώκει να διατηρήσει το στάτους διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του NYSE και στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ».



ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑWall StreetμετοχέςΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα