Απεργία δύο εβδομάδων στο Λιμάνι του Λίβερπουλ!

14:42 5/9/2022 - Πηγή: Reporter

Το βρετανικό συνδικάτο Unite επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 560 λιμενικοί και μηχανικοί συντήρησης θα πραγματοποιήσουν απεργία από τις 06:00 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έως τις 06:00 τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο λιμάνι του Λίβερπουλ.

Η Peel Ports, ο διαχειριστής του λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η απεργία έχει σχεδιαστεί για να διαταράξει

τις λειτουργίες στο λιμάνι μετά την απόρριψη πακέτου αμοιβών 8,3% από το συνδικάτο και μετά από αιτήματα για μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς. Από την άλλη πλευρά, το συνδικάτο δήλωσε ότι μια προσφορά αμοιβής 7% είναι μείωση μισθού με τον πραγματικό ρυθμό πληθωρισμού στο 12,3%.

Ο David Huck, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του Peel Ports Group, δήλωσε: «Παρά μια σειρά συναντήσεων, είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η Unite επιβεβαίωσε την απεργία των μελών της στο Port of Liverpool Containers». Ο Χακ πρόσθεσε: «Ενώ εκτιμούμε πλήρως τις ανησυχίες των συναδέλφων μας για το αυξανόμενο κόστος ζωής, προτείναμε ένα κορυφαίο πακέτο αμοιβών 8,3%. Όλα αυτά είναι επιπλέον της αύξησης 4,5% το 2021, με βελτιώσεις στις βάρδιες, τις αποδοχές ασθενείας και τις συντάξεις, και μετά από συνεχείς και άνω του μέσου όρου αποδοχές τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε την Unite να συνεχίσει να μιλάει μαζί μας, ώστε μαζί να βρούμε μια λύση για να αποφύγουμε ενέργειες που θα είναι άσχημα νέα για τον κλάδο, τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές για πολλούς μήνες, τη στιγμή που η ζήτηση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων έχει αρχίσει να μειώνεται», σημείωσε ο Χακ.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 1.900 μέλη της Unite στο λιμάνι του Felixstowe, ένα άλλο σημαντικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονται επίσης σε διαμάχη για την αμοιβή . Ο τελευταίος γύρος απεργίας τους έλαβε σημειώθηκε μεταξύ 21 Αυγούστου και 29 Αυγούστου.

λιμάνι
Keywords
Τυχαία Θέματα