Ανοσία στον Covid, μόνο με εμβολιασμό του 60-75% του πληθυσμού!

11:24 1/2/2021 - Πηγή: Reporter

Ενημερωτικό-εμπιστευτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου , που διανεμήθηκε σε επιλεγμένους παραλήπτες, επικαλείται επιστημονικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, για να διασπιστωθεί ανοσία του πληθυσμού μέσω εμβολιασμού, απαιτείται να έχει εμβολιασθεί το 60-75% του πληθυσμού.

Το έγγραφο προχωράει και σε μία λεπτομερή ανάλυση, σχετικά με το φαινόμενο της διστακτικότητας ή και της άρνησης του εμβολιασμού, από ομάδες του πληθυσμού.

Επικαλούμενο στοιχεία δημοσκοπήσεων το έγγραφο, αναφέρει ότι «μεγάλος αριθμός ατόμων στην ΕΕ είναι διστακτικοί - ή ακόμη και αντίθετοι -

στον εμβολιασμό γενικά.»

Όσον αφορά τον εμβολιασμό Covid-19, οι έρευνες δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι από τους πιο δύσπιστους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η διστακτικότητα του εμβολίου είναι πολύπλοκη και συγκεκριμένη για το περιβάλλον, ποικίλλει ανάλογα με το χρόνο, τον τόπο και το εμβόλιο.

Η επιστήμη έχει εντοπίσει διάφορους παράγοντες συμπεριφοράς που υποστηρίζουν τη λήψη εμβολίων. Ο σκεπτικισμός των εμβολίων μπορεί επίσης να συνδεθεί με την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και συνδέεται με ορισμένες πολιτικές σκέψεις.

Πολλοί σχολιαστές συμφωνούν ότι η επικοινωνία εμβολίων Covid-19 είναι μια συλλογική προσπάθεια που θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνει θεσμικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες, δημοσιογράφους και άτομα .

Στο έγγραφο τονίζεται ότι, υπάρχει ανάγκη συνεργασίας με το ευρύτερο κοινό, ιδίως με ομάδες που έχουν χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στους επιστήμονες και είναι λιγότερο ευνοϊκές για τα εμβόλια.

Θεωρείται βασικό να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με σεβασμό στα συναισθήματα των ανθρώπων που θα κατανοήσει τις ατομικές αξίες πίσω από τους φόβους των αμφιβολιών.

Η προσέγγιση διαφορετικών πληθυσμών θεωρείται καθοριστική, καθώς εμπλέκονται πολιτικοί και κοινοτικοί ηγέτες σε στρατηγικές επικοινωνίας.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020 τόνισαν τη σημασία της παροχής σαφών πραγματικών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Η Κομισιόν πρόκειται να ξεκινήσει μια διφασική επικοινωνιακή εκστρατεία εμβολίων που θα συμπληρώνει τις προσπάθειες των κρατών μελών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέμεινε στην ανάγκη αντιμετώπισης της εξάπλωσης αναξιόπιστων, παραπλανητικών και μη επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό και τα μέλη έχουν επανειλημμένα ζητήσει περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τις συμφωνίες εκ των προτέρων αγοράς της ΕΕ με τους προγραμματιστές εμβολίων.

*Ολο το 12σέλιδο ενημερωτικό έγγραφο στα αγγλικά ΕΔΩ

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

εμβολιασμόςεμβόλιοCOVID 19
Keywords
Τυχαία Θέματα