Άνοιξαν για το κοινό τρία νέα υποβρύχια μουσεία στον Παγασητικό

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει τα τρία νέα υποβρύχια μουσεία εντός του Παγασητικού κόλπου στη νησίδα Κίκυνθος, στο Ακρωτήριο Γλάρος και στο Ακρωτήριο Τηλέγραφος, τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ εντυπωσιακά ναυάγια και εγκαινιάστηκαν σήμερα (30/7) από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Όπως έπραξε και στα αντίστοιχα εγκαίνια των υποβρύχιων μουσείων στις Σποράδες, ο κ. Αγοραστός καταδύθηκε και έκοψε την κορδέλα υποβρυχίως.

Εξίσου

εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως κάποιος θα μπορεί να «καταδυθεί» μέσω της εικονικής πραγματικότητας και να ζήσει μία μοναδική εμπειρία με τα ναυάγια.

Σε δηλώσεις της η κ. Μενδώνη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού που αποδίδουν τα υποβρύχια μουσεία στους επισκέπτες της περιοχής και ήδη έχουν ξεκινήσει να καρπώνονται από αυτά. Το 2019 αναλάβαμε την ευθύνη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδείξουμε και να αποδώσουμε αναπτυξιακή δυναμική και να κάνουμε επισκέψιμα αυτά τα ναυάγια. Έχει αποδειχθεί περίτρανα το ποιος μπορεί να αναδείξει τον πολιτισμό της κάθε περιοχής. Πιστεύουμε ότι τα τρία υποθαλάσσια μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Για τα υποβρύχια μουσεία μίλησε και η κ. Ζαχαράκη:

«Πρόκειται για μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια, από το 2020 ελήφθησαν νομοθετικές πρωτοβουλίες με το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού. Από το Ταμείο Ανακάμψης προβλέπεται να δοθούν 22 εκατομμύρια για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων. Στις βαλίτσες της επιστροφής θα πάρω ένα μήνυμα ισχυρό, ότι εδώ στη Θεσσαλία γίνεται ένα εξαιρετικό έργο ανάδειξης του καταδυτικού τουρισμού».

Λίνα ΜενδώνηΣοφία ΖαχαράκηΠαγασητικόςκαταδυτικός τουρισμόςΝΑΥΑΓΙΑΚΙΚΥΝΘΟΣεγκαίνια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα