Άνω-κάτω οι Σπαρτιάτες: «Μαφιόζικη» καθοδήγηση των βουλευτών καταγγέλλει ο Στίγκας

Ένα βήμα πριν την πλήρη αποσύνθεση, τουλάχιστον της σημερινής μορφής, βρίσκεται το κόμμα των Σπαρτιατών, με το σύνολο της ΚΟ να βρίσκεται σε πλήρη αποστασία και τον Πρόεδρο Βασίλη Στίγκα να υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του καθοδηγούνται από «εξωκοινοβουλευτικά», «μαφιόζικα», κέντρα.

Η σύνδεση των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ με τον καταδικασμένο για τη συσταση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη,

ήταν εξαρχής προφανής, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του κόμματος προσπαθούσε να το αρνηθεί.

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που το βράδυ των εκλογών, είχε ευχαριστήσει δημόσια τον Ηλία Κασιδιάρη, που είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν το κόμμα, με τον κ. Στίγκα να λέει χαρακτηριστικά ότι η δήλωση αυτή λειτούργησε ως «καύσιμο» για να μπουν οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στη Βουλή.

Από εκεί και πέρα με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονταν στην επιφάνεια, όπως το γεγονός ότι βουλευτές των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, υπήρξαν μέλη στο κόμμα του Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα», που δεν πήρε τελικά την έγκριση για τις εκλογές από τον Άρειο Πάγο.

Πριν από λίγο καιρό, ήρθε και η τοποθέτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου στη Βουλή, που υποστήριξε δημόσια την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων, με τον κ. Στίγκα τότε να υποστηρίζει ότι θα τον παραπέμψει σε πειθαρχικό, κάτι που τελικά δεν έγινε, δεδομένου ότι οι 9 από τους 12 βουλευτές του κόμματος με επιστολή τους υποστήριξαν τον κ. Φλώρο.

Η κατάσταση στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μοιάζει με καζάνι που βράζει, ενώ χαρακτηριστικά σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής για τις πυρκαγιές ο κ. Στίγκας βρέθηκε μόνος του στα έδρανα, καθώς όπως είναι φανερό δεν έχει πλέον τη στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο ίδιος μάλιστα κατά την ομιλία του ήταν ξεκάθαρος, αν και δεν αναφέρθηκε πουθενά στον Ηλία Κασιδιάρη:

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες

Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης.

Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν.

Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Oι πληροφορίες θέλουν τους υπόλοιπους 11 της ΚΟ να προτείνουν συνέδριο κατά την συνεδρίασή της αργότερα μέσα στην ημέρα, κάτι που πιθανά θα οδηγήσει σε εκλογή νέου Προέδρου.

Στίγκας και λοιπή κοινοβουλευτική ομάδα λοιπόν φαίνεται πως θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, με τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ πιθανά να αποκτούν νέο αρχηγό της αρεσκείας των πολλών.

Διαγραφή τριών βουλευτών

Σε συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασιούλα, προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών της ΚΟ και συγκεκριμένα διέγραψε τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Στο κείμενο της επιστολής, αναφέρει: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.

Εμείς οι "Σπαρτιάτες" αναγνωρίζουμε τον Θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

ΣΤΙΓΓΑΣΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣΚοινοβουλευτική ΟμάδαΚασιδιάρης
Keywords
Τυχαία Θέματα