Ανέκτησε το όριο των $27.000 το Bitcoin, παρά την αμερικανική…αγωνία

Θετικό κλίμα επικρατεί την Τρίτη (23/5) στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να ανακτά το όριο των 27.000 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις τελευταίες εξελίξεις στο αδιέξοδο του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κυμαίνεται μεταξύ 26.500 και 27.500 δολαρίων για σχεδόν δύο εβδομάδες, εν μέσω μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η ηγεσία της Βουλής

δυσκολεύονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους της χώρας.

Από το 1960, η κυβέρνηση αύξησε το όριο του χρέους 78 φορές, αλλά το σημερινό, φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον έχει αυξήσει την ανησυχία για την προθυμία των νομοθετών να συνεργαστούν.

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν επανέλαβε την προειδοποίηση της 15ης Μαΐου ότι χωρίς συμφωνία, «το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα ήταν σε θέση να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης μέχρι τις αρχές Ιουνίου και πιθανώς ήδη από την 1η Ιουνίου».

«Έχουμε μάθει από προηγούμενα αδιέξοδα ορίων χρέους ότι η αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για την αναστολή ή την αύξηση του ορίου χρέους μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, να αυξήσει το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού για τους φορολογούμενους και να επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε η Γιέλεν.

«Οι traders κρυπτονομισμάτων δεν είναι σίγουροι πώς θα συμπεριφερθεί το Bitcoin κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους», επισημαίνει ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda.

Ο Μόγια πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών είναι πολύ μικρός, αλλά αν συνέβαινε, αυτό θα μπορούσε να μειώσει την όρεξη για ρίσκο, το οποίο θα έστελνε τα κρυπτονομίσματα απότομα χαμηλότερα.

Το Bitcoin κόλλησε σε σχετικά στενό εύρος την περασμένη εβδομάδα, με την Glassnode να επισημαίνει ότι το εύρος τιμών 7 ημερών του BTC είχε μειωθεί στο 3,4%, κάτι που συνέβη ελάχιστες φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Κάθε φορά, ωστόσο, ακολουθήθηκε από μια τεράστια κίνηση τιμών προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, η Glassnode προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα σύντομα.

Το Bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τα 27.000 δολάρια και η κεφαλαιοποίησή του έχει πλησιάσει τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται στην ίδια θέση, στο 46,4%.

Ανάλογες διακυμάνσεις καταγράφει και το Ethereum, που κυμαίνεται μεταξύ 1.750 δολαρίων και 1.850 δολαρίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχοντας ανέβει σήμερα λίγο πάνω από αυτό το όριο.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, αυξήθηκε πρόσφατα 0,4%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει ανακτήσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια ημέρα και ανέρχεται σε 1,140 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,95% στα 27.357,73 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,22% στα 1.854,50 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 0,35% στα 19,93 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 0,67% στο 0,37071300 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,99% στα 5,37 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 0,15% στο 0,07300437 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 2,44% στο 0,00000899 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα