Ανδρουλάκης:Ο Μητσοτάκης φοβάται το Predator-Φως στις υποκλοπές πριν τις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη (15/9), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο στης 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των υποκλοπών, τα σενάρια για συνεργασίες ενόψει εκλογών, την ενεργειακή κρίση, ενώ σχολίασε και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη φθηνή στέγη για νέους.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων,

ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «είναι θλιβερό να αντιμετωπίζουμε τέτοια νοσηρά φαινόμενα», τονίζοντας πως «δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας».

«Όλα μου τα βήματα είναι βήματα νομιμότητας και δεν θα με σύρει κανείς στην παρανομία. Αυτό δεν θα περάσει διότι η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση περιφρουρεί μάρτυρες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για την υπόθεση».

«Αυτό δεν είναι απόδειξη συγκάλυψης;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ τόνισε πως «αν δεν κληθούν θα πάω το θέμα στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου».

«Θέλω να πέσει άπλετο φως», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς, όπως είπε, αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά τη χώρα, τη δημοκρατία, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας.

Αίτημα για εκλογές

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις υποκλοπές και το αίτημα για εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «λέμε εκλογές μετά το πέρας της αποκάλυψης των υποκλοπών για να πάει ο ψηφοφόρος με γνώση».

«Ούτε εγώ την έχω», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στην κ. Μπακογιάννη, η οποία όπως είπε, «απείλησε με 10 χρόνια φυλακή όποιον μιλήσει. Και είπε ότι είναι φυσικό να παρακολουθούνται οι πολιτικοί».

«Αυτούς θα έπρεπε να παρακολουθούν γιατί αυτοί έχουν σχέση με δίκτυα εξουσίας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ζήτησε «να αρθεί το απόρρητο και να φύγουν οι σκιές».

Ενεργειακή κρίση

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις παγκόσμιες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι μετά την πρόωρη απολιγνιτοποίηση και την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, στην κυβέρνηση έκαναν συνειδητά λάθη.

«Η χώρα είχε καύσιμο το λιγνίτη και με επιλογή Τσίπρα- Μητσοτάκη έκανε απολιγνιτοποίηση και όχι απανθρακοποίηση, πράγμα που θα μας έφερνε στην ίδια μοίρα με την Ιβηρική», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η ενεργειακή κρίση ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εμείς που δεν είχαμε εξαρτημένες οικονομίες, μετά την Κριμαία, γιατί αποκτήσαμε;» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης

«Να πάμε σε βιώσιμες πηγές, όχι στα χέρια πέντε επιχειρηματιών, να γίνει κάθε πολίτης συμμέτοχος στην πράσινη μετάβαση. Αυτό θέλει πολιτικές και όχι λόγια. Στις άμεσες παρεμβάσεις, είπαμε πλαφόν στη λιανική, να φορολογηθούν τα πραγματικά υπερκέρδη και να εφαρμοσθούν πολιτικές εξοικονόμησης, άμεσα φορολογικά κίνητρα σε όποιος θέλει να παρέμβει στο σπίτι του για οικονομία. Αργήσαμε πάρα πολύ. Εμείς είπαμε νωρίς πλαφόν για να επιμερισθεί το κόστος. Λέμε για κοινωνική δικαιοσύνη».

Σενάρια για συνεργασίες ενόψει εκλογών

Όσον αφορά στα σενάρια συνεργασίας ενόψει εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ταυτίζονται απολύτως σε αυτό το θέμα. «Ας στηρίξουν λοιπόν ο ένας τον άλλο και ας συνεργαστούν», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΝΛ.

«Εμείς δεν δημιουργούμε σενάρια. Ο Τσίπρας έλεγε ότι είμαστε κοντά στον Μητσοτάκη, τώρα λένε ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγάζεις ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας υπονομεύσουν», είπε ο ίδιος.

«Από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι. Όχι Πρωθυπουργούς των κάλπικων δημοψηφισμάτων και των υποκλοπών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό περιβάλλον και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε».

Παράλληλα, σε άλλη ερώτηση για τις μετεκλογικές διαδικασίες, και όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι έχει αξιοποιήσει στελέχη από άλλα κόμματα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να υπηρετείται οποιαδήποτε ιδεολογία, φτάνει να έχει κάποιος μια καρέκλα.

Μεγαλώσαμε, είπε, με τον όρο της αποστασίας, δεν θέλω να πιστεύω ότι θα ξαναδούμε και τέτοια φαινόμενα, θα είναι οπισθοδρόμηση. Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων.

Φθηνή στέγη για νέους

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πήρε θέση και αναφορικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη φθηνή στέγη με επίκεντρο τους νέους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μιμηθούμε τα παραδείγματα των Ισπανών και Πορτογάλων.

«Υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης. Ως μηχανικός παρακολουθώ την αγορά ακινήτων. Τα ενοίκια είναι μία μεγάλη δαπάνη», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Έπρεπε η κυβέρνηση να βάλει κατοικίες στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ είπε πως άκουσε τις κυβερνητικές προτάσεις.

«Πρέπει να υπάρξει δέσμευση ενοικίασης με χαμηλό κόστος. Γιατί δεν μιμούμαστε αυτό που κάνουν οι Ισπανοί και Πορτογάλοι; Θέλουμε ενοίκια χαμηλού κόστους και εστίες στα πανεπιστήμια. Δεν μιλάμε για εφευρέσεις», συνέχισε.

Τουρκική προκλητικότητα

Τέλος, σχετικά με την αυξανόμενη προκλητική ρητορική από την Τουρκία προς τη χώρα μας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «οι Τούρκοι δημιουργούν συνεχείς εντάσεις. Θεωρώ χίμαιρα την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, έχουν γίνει βήματα πίσω».

Παράλληλα, όπως είπε «η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις: 1. Ειδική σχέση με την Τουρκία με αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις, 2. Άμεσα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε, μετά τις εκλογές στην Κύπρο να ξαναρχίσει η συζήτηση για το Κυπριακό, να πρωταγωνιστήσουμε».

ΑνδρουλάκηςΔΕΘΜητσοτακηςΕΛΛΑΔΑμέτραΤΟΥΡΚΙΑπροκλήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα