Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε στεγαστική κρίση-«Φαρμάκι» η golden visa

12:04 9/2/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» αναφέρθηκε στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση βρίσκεται η πατρίδα μας και η golden visa

είναι «φαρμάκι» για χιλιάδες νέους», είπε ο ίδιος και απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι περιφρονεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

«Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να κατοικούνται μόνο από τουρίστες», σχολίασε υποστηρίζοντας ότι πρέπει από αύριο να υπάρχει ρητή απαγόρευση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω golden visa να χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση.

«Έχουμε χρέος να έρθουμε στη θέση χιλιάδων Ελλήνων που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι. Λόγω του κόστους της στέγασης αναγκάζονται να μετακομίσουν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Υπάρχουν πολυκατοικίες που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά οι golden visa οδηγούν στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών.

Σκεφτείτε ότι υπάρχουν φοιτητές που κάνουν μηχανογραφικά όχι με βάση τις φιλοδοξίες τους αλλά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών τους», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης οδήγησε σε γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης τόνισε και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έφερε η ΝΔ δεν αντιμετώπισαν τη ρίζα του προβλήματος.

«Η αδιαφορία σας καταγράφεται με εμβληματικό τρόπο στο Ταμείο Ανάκαμψης με 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ το μέτρο “Σπίτι μου” αφορά την επιδότηση 1.800 δικαιούχων», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδορυλάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα δίνονται για ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια. Μίλησε ακόμη και για φορολογικά κίνητρα προκειμένου να ανοίξουν κλειστά σπίτια.

#Ανδρουλάκης #Golden_Visa #ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ #τουριστες #ΩΡΑ_ΤΟΥ_ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ #Μητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα