Αναζωπυρώσεις στη Μαγνησία: Εκκενώσεις σε Νέα Αγχίαλο και άλλους οικισμούς

Μάχη με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα των πυρκαγιών ανά την Ελλάδα δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές, με τους ανέμους να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την κατάσβεσή τους.

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα με δυνατούς ανέμους και μεγάλες αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Νέας Αγχιάλου, Μάραθου, Κριθαριάς με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Στη Μαγνησία, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα

Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου και της Χρυσής Ακτής. Είχε προηγηθεί μήνυμα εκκένωσης σε κατοίκους της περιοχής Καστράκι προς Μικροθήβες.

{https://twitter.com/112Greece/status/1684551811678498817}

{https://twitter.com/112Greece/status/1684547955011776512}

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτεταμένες ζημιές, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Ήδη από την επιχείρηση συντάχθηκε αναλυτικός κοστολογημένος πίνακας, όπου καταγράφονται οι βλάβες σε 45 σταθμούς, δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντλιοστάσια, μονάδες απονιτροποίησης, ενώ από τη λειτουργία εκσκαπτικών μηχανημάτων για την πυρόσβεση υπήρξαν και θραύσεις αγωγών.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Πυρκαγιέςφωτιές
Keywords
Αναζητήσεις
anazopyroseis-sti-magnisia-ekkenoseis-se-nea-agchialo-kai-allous-oikismous.htm
Τυχαία Θέματα