Ανασχηματισμός: Παραμένουμε χωρίς κυβέρνηση

Πρέπει να είναι ο πιο αδιάφορος και απογοητευτικός ανασχηματισμός που έχει εξαγγελθεί ποτέ, αυτός που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Περιορίζεται στην εκπαραθύρωση της αριστερής πτέρυγας από την κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις μηδενικές ικανότητες και τις ανύπαρκτες δυνατότητες πολλών υπουργών που έχουν παταγωδώς αποτύχει και που ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο της κυβερνητικής τους θητείας προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με τους στόχους και τις

μεθοδεύσεις τους.

Η εκπαραθύρωση της αριστερής πτέρυγας είναι μια εσωτερική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φυσικά δεν ξεκαθαρίζεται από την αποχώρηση τους από τα υπουργεία. Παραμένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υποτίθεται οτι στηρίζουν την κυβέρνηση μη ψηφίζοντας τα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή και τα οποάι ψηφίζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πολλοί θεωρούν οτι ο Τσίπρας δεν ήθελε να ανοίξει περισσότερα μέτωπα τώρα, μέσα σε αυτή τη μεγάλη κρίση. Πιθανόν, αλλά δεν κλείνει και τα μέτωπα. Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή δεν είναι τα άλλα κόμματα αλλά οι φανατικοί βουλευτές του. Την πορεία της χώρας αυτοί την τορπιλίζουν. Τα προβλήματα αυτοί τα δημιουργούν. Και κυρίως δημιουργούν προβλήματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος δείχνει οτι δεν έχει τη δυνατότητα ούτε ένα θαρραλέο ανασχηματισμό να κάνει.

Και φυσικά αποκαλύπτεται η απόλυτη αδυναμία του να βρεί καλύτερα στελέχη από αυτά που μας κυβερνούν, τα οποία είναι ανεπαρκέστατα.

Ο Τσίπρας λοιπόν θα συνεχίσει να πολιτεύεται με μια μικρή ομάδα εμπίστων αλλά δεν θα κυβερνά. Και δεν θα κυβερνά διότι δεν έχει κυβέρνηση. Δεν έχει αξιόλογους υπουργούς. Δεν έχει ανθρώπους με εμπειρία διοίκησης. Αλιεύει υπουργούς και στελέχη από τα καφενεία και από τους κομματικούς διαδρόμους της Κουμουνδούρου. Και ενώ προσπάθησε να βρεί εξωκοινοβουλευτικούς για να στελεχώσουν θέσεις κλειδιά, κανείς δεν δέχτηκε διότι κανείς δεν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση και κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την πολιτική παρωδία.

Δυστυχώς η χώρα παραμένει χωρίς κυβέρνηση και η Βουλή παραμένει όμηρος ακραίων και ανερμάτιστων βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα