«Ανάσα» για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα-Ανοίγουν και πρακτορεία ΟΠΑΠ

18:40 9/4/2021 - Πηγή: Reporter

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Αχαϊα. Κλειστά θα παραμείνουν στην Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που παρουσίασε επίσης τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με τις περιοχές σε κόκκινο και βαθύ κόκκινο.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής (9/4) για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε επίσης ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου

θα λειτουργούν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click in shop για την Αχαΐα και μόνον με click away στη Θεσσαλονίκη. Στην Κοζάνη παραμένει η αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Στο λιανικό τίθεται επίσης νέο πλαφόν:

Για επιφάνειες έως 500 τ.μ. ένα άτομο ανά 25 τ.μ.,για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα.

Ωστόσο, δεν ελήφθη απόφαση για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, κάτι που θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα και ανάλογα με τα επιδημολογικά δεδομένα.

Ως προς τον επιδημιολογικό χάρτη, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») ανεβαίνουν η Κως και ο δήμος Ήλιδας στην Ηλεία, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κατόπιν τούτου, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Αττικής,η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίαςοι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίαςοι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλαςη Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνηςη Περιφερειακή Ενότητα Λέσβουη Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθουη Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κωοι δήμοι Καλυμνίων και Λέρουο δήμος Ρόδουο δήμος Χίουο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίωνοι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσαςο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρώνο δήμος Καρδίτσαςοι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνηςοι δήμοι Λαμιέων και Λοκρώνο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.ΧαρδαλιάςΕΛΛΑΔΑλιανεμπόριοπανδημίαπεριορισμοίΕΝΗΜΕΡΩΣΗσχολεια
Keywords
Τυχαία Θέματα