Ανακοινώσεις της NASA για UFΟ, UAP και εξωγήινη ζωή

Τα πρώτα ευρήματα της έκθεσης για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα (UAP), όπως αποκαλούνται, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (14/09) η NASA, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω.

Η NASA προτιμά τον όρο UAP (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα) από τα UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα), καθώς θεωρεί πως είναι πιο ακριβής με τα δεδομένα που μέχρι στιγμής υπάρχουν.

Επίσης ο όρος UFO είναι παλιός και τετριμμένος, ενώ όσα παρατηρεί η NASA δεν μπορεί με σιγουριά να τα χαρακτηρίσει ως αντικείμενα.

Την έκθεση ετοίμασε ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ. Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων. Η νέα έκθεση αποκάλεσε τα UAPs «ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας».

Συνοπτικά, η NASA υπολογίζει ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, αλλά δεν το έχει ανακαλύψει. Όσο για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, θα μπορούσε να έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Θα συστηθεί, ωστόσο, ειδική επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα UAP αποκλειστικά.

Σημειώνεται στην έκθεση ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.

Ο διοικητής της NASA Bill Nelson δήλωσε ότι η υπηρεσία θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση για τα UAP από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη». Ο Νέλσον πρόσθεσε ότι η επιτροπή δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι τα UAPs έχουν εξωγήινη προέλευση. Εξάλλου, ανακοίνωσε τον ορισμό διευθυντή στη NASA που θα συντονίζει τις έρευνες γύρω από τα UAP.

Εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.

NASAUAPUFOΑνακοινώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
anakoinoseis-tis-nasa-gia-ufo-uap-kai-exogiini-zoi.htm
Τυχαία Θέματα