Ανακάμπτουν τα σιδηρομεταλλεύματα από την πλευρά της προσφοράς

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος ανέκαμψαν για δύο ημέρες μετά τον τερματισμό του τριήμερου σερί ηττών. Ωστόσο, το ράλι δεν είναι πάντα ομαλό.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος παρουσίασε δύο ανοδικές κινήσεις και πτώσεις (6 Ιουλίου) και έκλεισε την ημέρα με κέρδη 1,84% στα 747 γιουάν/mt. Στην αγορά σποτ, οι έμποροι έδειξαν λιγότερο ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των εμπορευμάτων μειώνονται εδώ και αρκετές ημέρες εν μέσω φόβων ύφεσης που προκλήθηκαν από την άνοδο του δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ.

Από την πλευρά της προσφοράς, συνολικά 77 πλοία έφθασαν στα κινεζικά λιμάνια κατά τη διάρκεια 27 Ιουνίου – 3 Ιουλίου. Οι αφίξεις σιδηρομεταλλεύματος ανήλθαν συνολικά σε 10,84 εκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 70.000 τόνους σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση και 1,9 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αποστολές από την Αυστραλία και τη Βραζιλία αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επί του παρόντος, οι αποστολές από την Αυστραλία και τη Βραζιλία βρίσκονται σε ετήσιο υψηλό, με λίγα περιθώρια ανάπτυξης στο μέλλον.

Από την πλευρά της ζήτησης, η αγορά έχει γεμίσει απαισιοδοξία με εκτεταμένες περικοπές στην παραγωγή χαλυβουργείων και η παραγωγή τελικών προϊόντων μειώθηκε ελαφρά.

Συνοψίζοντας, οι αποστολές από την Αυστραλία δεν αυξήθηκαν όπως αναμενόταν, γεγονός που πρόσφερε κάποια υποστήριξη στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος. Ωστόσο, η εγχώρια αγορά χάλυβα βρίσκεται σε εποχικά χαμηλά επίπεδα και ορισμένα χαλυβουργεία μείωσαν την παραγωγή σύμφωνα με τον εθνικό στόχο μείωσης της παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα, επομένως οι τιμές του χάλυβα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

Μαρία Μπερτζελέτου

χάλυβαςΤιμέςΕμπορεύματαΑΓΟΡΑ ΣΠΟΤΑυστραλίαΒραζιλία
Keywords
Τυχαία Θέματα