Ανακάμπτει δυναμικά στο… περίμενε το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Την… ανηφόρα τραβούν ξανά την Τρίτη (13/6) οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας κάποιο έδαφος από την πτώση της προηγούμενης ημέρας.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίζονται από την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενόψει των βασικών αποφάσεων πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Πάντως, προς το παρόν οι αναλυτές θεωρούν ότι δεν θα καταγραφεί σημαντική άνοδος. Για να γίνει αυτό, οι επενδυτές

«πιθανότατα θα πρέπει να δουν μεγαλύτερες μειώσεις των αποθεμάτων», εξήγησε ο στρατηγικός αναλυτής της UBS Τζιοβάνι Σταούνοβο, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι αυτό θα συμβεί εντός εβδομάδων.

Τόσο το μπρεντ, όσο και το αμερικανικό αργό υποχώρησαν περίπου κατά 3 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, αφού οι αναλυτές επεσήμαναν την αύξηση των παγκόσμιων προμηθειών και τις ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης λίγο πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται μέσα στην ημέρα και τη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ενίσχυσαν το δολάριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων που επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου, επομένως μια παύση αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι ανοδική.

Κατά τα άλλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλο ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας την Πέμπτη, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της την Παρασκευή.

Στην Κίνα, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο. Η κεντρική της τράπεζα μείωσε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού την Τρίτη για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Η ανησυχία της ζήτησης αντιστάθμισε την προσωρινή ώθηση των τιμών του πετρελαίου από τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει περισσότερη παραγωγή τον Ιούλιο.

Οι προοπτικές ζήτησης πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) που αναμένονται θα παράσχουν περαιτέρω στοιχεία.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,94% στα 68,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 2,12% στα 73,36 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 6,238% στα 29,100 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,48% στα 1.979,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,93% στα 24,282 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 1,95% στα 3,825 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,34% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0795 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,50% στο 1,257 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,12% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8589 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριοΜΠΡΕΝΤαμερικανικό αργόχρυσόςχαλκόςασήμι
Keywords
Αναζητήσεις
anakabtei-dynamika-sto-perimene-to-petrelaio--ypochorei-to-fysiko-aerio.htm
Τυχαία Θέματα