Αλματώδης άνοδος για τα κρυπτονομίσματα- Σε υψηλά εβδομάδων το Bitcoin

16:32 1/3/2022 - Πηγή: Reporter

Τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησεις κρυπτονομίσματα διατηρούν και επεκτείνουν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας την Τρίτη (1/3), ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κλιμακώνεται.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που διεξήχθησαν τη Δευτέρα δεν φαίνεται να οδήγησαν κάπου, αλλά θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.

Οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή μήκους 65 χιλιομέτρων εθεάθη να οδηγεί προς την πρωτεύουσα νωρίς την Τρίτη.

Οι δυτικές χώρες ενισχύουν

την άμυνα της Ουκρανίας στέλνοντας πυρομαχικά ή αμυντικό εξοπλισμό.

Η Mastercard έχει αποκλείσει «πολλαπλά» ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το δίκτυο πληρωμών της λόγω των κυρώσεων, ενώ γενικότερα ορισμένες ρωσικές τράπεζες έχουν αποκοπεί από το δίκτυο πληρωμών SWIFT.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας πουλά πολεμικά ομόλογα για να χρηματοδοτήσει τη στρατιωτική προσπάθεια. Οι Αρχές κάλεσαν επίσης τον κόσμο να κάνει δωρεές σε Βitcoin, Εthereum, U.S. Tether και Polkadot.

Ταυτόχρονα, ο βετεράνος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, δήλωσε στο CNBC πως η άνοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να αποδίδεται στην αγορά Βitcoin από τη Ρωσία, εν μέσω των σημαντικών κυρώσεων στη χώρα από τα κράτη της Δύσης.

«Είναι ένας τρόπος για τους Ρώσους για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους και τον πλούτο τους από τις κυρώσεις», εξήγησε ο Μόμπιους.

Σύμφωνα με το Kaiko, από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, οι συναλλαγές Βitcoin με τα νομίσματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Την Τρίτη, το Bitcoin ενισχύεται 15,35% στα 44.439,50 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 10,69% στα 2.942,98 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 8,55% στα 98,22 δολάρια, το LUNA της Terra «εκτοξεύεται» 22,93% στα 92,29 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 9,80% στο 0,970333 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 11,58% στα 18,87 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 7,06% στο 0,132447 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 9,24% στο 0,000026 δολάριο.

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα