Ακριβότερα έως και 20% τα σχολικά είδη

Μεγάλο είναι το κόστος των σχολικών ειδών λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Υπολογίζοντας και τα δύο παιδιά, για να πάρουμε τσάντα, κασετίνα και κάποια σχολικά γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι θα μας ζητήσουν οι δάσκαλοι, λιγότερα από 100 ευρώ δεν έχω υπολογίσει», αναφέρει μία μητέρα στο Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τα σχολικά είδη, φέτος, είναι ακριβότερα έως και 20% και το υπουργείο Ανάπτυξης εφαρμόζει τη γνωστή συνταγή: «το καλάθι

του μαθητή».

«Είναι καλό να υπάρχει εναλλακτική στον πελάτη και στο μαθητή. Σίγουρα θα έχει ανταπόκριση. Σίγουρα θα πάει καλά γιατί είναι προϊόντα που τα ζητάνε και δεν είναι δεύτερης διαλογής», δήλωσε ο υπεύθυνος καταστήματος, Γιώργος Φλασάκης.

«Το καλάθι των μαθητών» θα έχει διάρκεια έως τις 3 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ και στις επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ προαιρετικά μπορούν να δημιουργήσουν και τα συνοικιακά βιβλιοχαρτοπωλεία.

Αν και είναι νωρίς, κάποιοι γονείς ήδη θεωρούν ότι το νέο καλάθι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, καθώς τα πιο κοστοβόρα αξεσουάρ των μικρών μαθητών σε καλή ποιότητα είναι εκτός καλαθιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην λιανική πώληση σχολικών ειδών έχει επιβληθεί, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.

Megaσχολική χρονιάΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
akrivotera-eos-kai-20-ta-scholika-eidi.htm
Τυχαία Θέματα
Ακριβότερα,akrivotera