Ακόμη 58 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται σε δομές της ενδοχώρας

Συνολικά 34 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο μετέφερε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», το οποίο κατέπλευσε στις 7.20 το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, στις 11.10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star patmos» μεταφέροντας 22 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και δύο από τη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεταναστευτικό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ζάγκρεμπ, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως η κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της.

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαλόγου με νέους Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟλιμάνι ΠειραιάΜυτιλήνηΧίος
Keywords
Τυχαία Θέματα