Ακίνητο της Shelman στην Εύβοια απέκτησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης-Το τίμημα

Στα «χέρια» του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη κατέληξε μέσω πλειστηριασμού ακίνητο της βιομηχανίας ξυλείας Shelman στην περιοχή της Χαλκίδας, με το ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται στα 23,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ακίνητο που βρισκόντουσαν οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Shelman.

Σημειώνεται πως στο αρχικό στάδιο του πλειστηριασμού το ελάχιστο ποσό είχε οριστεί στα 26 εκατ. ευρώ, ωστόσο σε επόμενη

φάση μειώθηκε στο τελικό ποσό των 23,4 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει συνολική έκταση περίπου 400 στρέμματα με κτιριακές εγκαταστάσεις 120.000 τ.μ. Η εκτίμηση της αξίας για το εργοστάσιο ήταν στα 60 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ιδιαίτερα υψηλό από τους ενδιαφερόμενους.

Η απόκτηση του ακινήτου της Shelman αποτελεί κίνηση «κλειδί» σε επίπεδο τοποθεσίας, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε λιμάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία μεταβίβασης των εγκαταστάσεων στην εταιρεία συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τον Αύγουστο του 2022.

Το ιστορικό

Η Shelman ιδρύθηκε το 1962 από τον επιχειρηματία Παναγιώτη Ηλιάδη, παράγοντας κατά κύριο λόγο κόντρα πλακέ και πλακάζ στο Βασιλικό Χαλκίδας. Το 1988 εισήχθη στο Χρηματιστήριο, δείγμα της εξαιρετικής πορείας της εκείνη την περίοδο. Το εμβληματικό λογότυπο της εταιρείας με τον ελέφαντα ήταν σήμα κατατεθέν με διεθνή αναγνώριση στον κλάδο της ξυλείας.

Το 2009 η θεσσαλική εταιρεία Alfa Wood ΑΕΒΕ απέκτησε τη βιομηχανία έναντι 11 εκατ. ευρώ. Στις αρχές του 2013 η Shelman αποφάσισε την παύση λειτουργίας της μονάδες στο Βασιλικό, προγραμματίζοντας παράλληλα τη μεταφορά των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο που διατηρούσε στην Κομοτηνή, με σκοπό την εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού και τον εξορθολογισμό του κόστους.

Το 2014 τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε πλειστηριασμό την κινητή και ακίνητη περιουσία της, με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτών.

Αριστοτέλης Παππάς

Δήμητρης ΜελισσανίδηςπλειστηριασμόςΞυλείαΕργοστάσιοShelmanλιμάνιAlfa WoodΧαλκίδα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα