Ακάρ: Παράδειγμα «κακής γειτονίας» η Ελλάδα- Δεν υποχωρούμε

Νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που χαρακτήρισε τη χώρα μας χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας».

«Αποκλείεται να κάνουμε πίσω ή να υποχωρήσουμε, ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι. Δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση χιλιοστού, ό,τι πρέπει να γίνει για αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις

σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την λογική “ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας”.»

«H Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά με μη αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά το Kardak (τα Ιμια) είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες ή βετεράνοι. Είναι τόσο απλό», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα με μια πολιτική συκοφαντίας και ψεύδους. Υπάρχει η “Μεγάλη Ιδέα” που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό», συνέχισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Οι τρίτες χώρες είναι προκατειλημμένες. Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», δήλωσε ο κ. Ακάρ, απειλώντας με «σοβαρές συνέπειες» όσους στηρίζουν «δημόσια» και «δυσανάλογα» την Ελλάδα.

ΑκάρΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΑΠΕΙΛΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ακάρ, Παράδειγμα, Ελλάδα-,akar, paradeigma, ellada-