Αγωγή $1 δισ. στον Κριστιάνο Ρονάλντο για προώθηση της Binance

Αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατατέθηκε κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο για την προώθηση του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, της Binance.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια του Μαϊάμι της Φλόριντα, οι ενάγοντες κατηγορούν τον διάσημο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή ότι προώθησε, βοήθησε και συμμετείχε στην προσφορά και πώληση μη καταχωρημένων τίτλων σε συνεργασία με την Binance.

Ο Ρονάλντο συνήψε μια πολυετή συνεργασία με την Binance τον Ιούνιο του 2022 για να διαφημίσει το Web3 και τα NFT στα πολλά εκατομμύρια θαυμαστών του. Από τότε, το δίδυμο κυκλοφόρησε τρεις συλλογές NFT, αποκαλύπτοντας την τελευταία, The CR7 ForeverZone, τον Οκτώβριο.

Οι ενάγοντες, Μάικλ Σάιζμορ, Μάικι Βονγκντάρα και Γκόρντον Λιούις, ισχυρίστηκαν ότι οι χρήστες που οδηγήθηκαν στην Binance με τα NFT του Ρονάλντο πιθανότατα χρησιμοποίησαν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για άλλες δραστηριότητες, όπως η επένδυση σε μη εγγεγραμμένους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του Binance Coin (BNB) και των προγραμμάτων απόδοσης που προσφέρονται στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, influencers όπως ο Ρονάλντο έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην άνοδο της Binance, διαφημίζοντας τους τίτλους με αντάλλαγμα πολλά εκατομμύρια δολάρια. Μέσω της πρόσκλησής του για επενδύσεις για λογαριασμό της Binance, το ανταλλακτήριο είδε την επιρροή του να αυξάνεται. Ισχυρίστηκαν ότι οι πωλήσεις NFT του αστέρα του ποδοσφαίρου ήταν επιτυχείς και, στη συνέχεια, οδήγησαν σε αύξηση 500% στις αναζητήσεις για την Binance.

«Τα στοιχεία αποκαλύπτουν τώρα ότι η απάτη της Binance μπόρεσε να φτάσει σε τέτοια ύψη μόνο χάρη στη διάθεση και τη πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων, με την πρόθυμη βοήθεια μερικών από τους πλουσιότερους, ισχυρούς και αναγνωρισμένους οργανισμούς και διασημότητες σε όλο τον κόσμο, όπως ο κατηγορούμενος Ρονάλντο », ανέφεραν οι ενάγοντες.

Επιπλέον, ο Σάιζμορ και οι συνενάγοντες του ανέφεραν πρόσφατες νομικές υποθέσεις που ξεκίνησαν από ρυθμιστικές αρχές κατά της Binance για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παραβίασε τους νόμους συναλλαγών των ΗΠΑ προσφέροντας μη εγγεγραμμένους τίτλους. Ανέφεραν τη μήνυση του Μαρτίου που κατέθεσε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης ΣΜΕ και την υπόθεση Ιουνίου που κατατέθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η καταγγελία ανέφερε επίσης την προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις διασημότητες σχετικά με την ανάγκη να αποκαλυφθεί το ποσό που αμείβονται για την προώθηση των επενδύσεων σε τίτλους, με το επιχείρημα ότι ο Ρονάλντο δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση, αποκατάσταση και απαξίωση εσόδων, νομικές αμοιβές και νόμιμες αποζημιώσεις.

Η μήνυση έρχεται λίγο αφότου η Binance και ο ιδρυτής της, Changpeng Zhao, ομολόγησαν την ενοχή τους για κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που ασκήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, φτάνοντας σε διακανονισμό 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

#Binance #Κριστιάνο_Ρονάλντο #κρυπτονομίσματα #ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ_ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
agogi-1-dis-ston-kristiano-ronalnto-gia-proothisi-tis-binance.htm
Τυχαία Θέματα