Αγνοείται υποβρύχιο που ξεναγούσε τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ατλαντικό, καθώς υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να πάει τουρίστες να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης είπε ότι μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος όταν χάθηκε.

Τα μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες και ειδικούς που πληρώνουν για να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού, περίπου 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Η OceanGate Expeditions,

μια ιδιωτική εταιρεία που διοργανώνει αποστολές στα βαθιά, επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι ανήκε σε αυτή το εξαφανισμένο υποβρύχιο και ότι επέβαιναν άνθρωποι.

«Εξερευνούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια», ανέφερε τη Δευτέρα. «Ολόκληρη η εστίασή μας είναι στα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου και στις οικογένειές τους. Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος», πρόσθεσε.

Η εταιρεία χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια για μια θέση στην οκταήμερη αποστολή της για να δουν το διάσημο ναυάγιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, μία αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.

Το υποβρύχιο μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα, λέει η εταιρεία, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν έναν καπετάνιο, τρεις επισκέπτες που πληρώνουν και αυτόν που αποκαλεί «ειδήμονα περιεχομένου».

Μια πλήρης κατάδυση στο ναυάγιο, συμπεριλαμβανομένης της κατάδυσης και της ανάβασης, διαρκεί οκτώ ώρες συνολικά.

Ο Τιτανικός βρίσκεται 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον πυθμένα του Ατλαντικού. Έχει εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985.

ΤιτανικόςναυάγιοΥΠΟΒΡΥΧΙΑτουριστεςΒοστώνηυποβρύχιοΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
agnoeitai-ypovrychio-pou-xenagouse-touristes-sto-navagio-tou-titanikou.htm
Τυχαία Θέματα