Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρυπτονομίσματα-Πάνω από 5.000 νέα το 2022

Μπορεί ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων να καταγράφει πτωτική δυναμική το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους, αλλά τα σχετικά πρότζεκτ δεν δείχνουν να πτοούνται.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του CoinMarketCap, μέσα στο 2022 κυκλοφόρησαν 5.317 νέα ψηφιακά νομίσματα.

Αυτό ώθησε τον συνολικό αριθμό περιουσιακών στοιχείων που παρακολουθούνται ως προς τη διακύμανση των τιμών τους από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να φτάσει τα 21.555, καταγράφοντας αύξηση 32% από τα 16.238 την 1η Ιανουαρίου.

Μια

τέτοια εξέλιξη αποτελεί έκπληξη καθώς η αγορά εικονικών νομισμάτων έκανε φέτος «βουτιά», με τη συνολική της κεφαλαιοποίηση να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον Ιούλιο και ξανά αρκετά κάτω από αυτό το επίπεδο αυτόν τον μήνα.

Γιατί οι προγραμματιστές συνεχίζουν να φτιάχνουν κρυπτονομίσματα

Όπως εξηγεί το Bitcoinist, υπάρχει ένας απλός λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές συνεχίζουν να παράγουν κρυπτονομίσματα. Κι αυτός είναι ότι δημιουργώντας αυτόν τον τύπο περιουσιακών στοιχείων και εισάγοντάς τα στην αγορά κερδίζουν χρήματα.

Επίσης, αυτά τα νέα ψηφιακά νομίσματα φιλοδοξούν να επιχειρήσουν να αντιγράψουν την επιτυχία του παρθενικού κρυπτονομίσματος, του Bitcoin.

Το Bitcoin έχει επιτύχει πολλά στον τομέα, καθώς έχει υιοθετηθεί ως νόμιμο χρήμα στο Ελ Σαλβαδόρ και γίνεται αποδεκτό από περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου ως τρόπος πληρωμής.

Αυτό το επίπεδο μαζικής υιοθέτησης είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση της τιμής του BTC που με τη σειρά του προσφέρει κέρδος σε κατόχους και επενδυτές.

Τι σημαίνει η εμφάνιση νέων κρυπτονομισμάτων για τον τομέα

Ιστορικά, η εμφάνιση νέων κρυπτονομισμάτων εμπνέεται από μια συνεχιζόμενη ή πρόσφατα ολοκληρωμένη ανοδική πορεία, καθώς οι προγραμματιστές δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, φέτος, η αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται να έχει χάσει τη φόρα της και δεν μπορεί να κινηθεί ανοδικά. Αντίθετα, έχει πέσει σε ένα πτωτικό σερί που έκανε ακόμη και τους πρωτοπόρους της, Bitcoin και Ethereum, να καταγράφουν απώλειες για πολλές ημέρες, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό της κατάρρευσης του FTX.

Με την προσθήκη περισσότερων από 5.000 νέων ψηφιακών στοιχείων στον χώρο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ενισχύεται η θέση που λέει ότι η bear market είναι προσωρινή και ένα τεράστιο ράλι είναι ακόμα δυνατό.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα